Ga naar Content

Derde verdachte van liquidatie Rachid Kotar meldt zich bij de politie

De onbekende man naar wie de politie naar op zoek was in de zaak van de vermoorde Rachid Kotar, die in december 2019 werd geliquideerd bij sportschool Health City in Amstelveen, heeft zich gemeld bij de politie. In het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht werden gisteravond beelden van de verdachte getoond. 

Foto: Inter Visual Studio/Vivian Tusveld

De politie deed in het programma een dringende oproep om uit te kijken naar de verdachte. De man werd gezocht in verband met de liquidatie die op 12 december 2019 plaatsvond op een parkeerplaats voor sportschool Health City in Amstelveen.

Aan het einde van de middag was de 39-jarige Kotar met zijn zoontje naar zwemles in de sportclub geweest. Net wanneer hij het vijfjarige kind op de achterbank van zijn auto heeft gezet, nog bij het open portier, werd hij neergeschoten. Kotar overleefde dat niet, een moord dus voor de ogen van een kind. 

Twee aanhoudingen

Eind augustus en begin september werden er al twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie, dat gebeurde onder andere met inzet van een arrestatieteam. De politie heeft aanwijzingen dat er meer mensen betrokken zijn geweest bij de koelbloedige liquidatie en toonde daarom beelden van de onbekende man.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook