Ga naar Content

Coronabesmettingen onder bemanning, geen ferry's tussen IJmuiden en Newcastle

IJMUIDEN - De ferry tussen IJmuiden en Newcastle vaart sinds afgelopen zaterdag niet. Dat komt doordat een aantal bemanningsleden aan boord van de Princess Seaways te kampen heeft met een coronabesmetting, zo bevestigt rederij DFDS.

Foto: NH Nieuws

De tijdelijke stop van de ferrydiensten werd afgelopen weekend al aangekondigd onder het mom van 'operationele redenen'. "We kunnen nu bevestigen dat de Princess Seaways tot woensdag 24 februari uit de vaart wordt genomen, nadat op vrijdag werd vastgesteld dat een aantal bemanningsleden aan boord van de ferry besmet bleek", zo laat Teun Wim Leene, directeur van de lijndienst tussen IJmuiden en Newcastle weten.

“Deze bemanningsleden hebben geen rechtstreeks klantcontact gehad en ondertussen ondergaat de Princess Seaways een 'deep clean'."

Collega’s die in contact zijn geweest met de besmette bemanningsleden moeten uit voorzorg in quarantaine en een test ondergaan. Wanneer de overtocht woensdag weer wordt hervat zal ander personeel aan boord zijn. "Passagiers die voor deze data bij ons hebben geboekt zijn door ons ingelicht en kunnen hun reis herboeken", aldus Leene.

Eerdere uitbraak

Het is niet de eerste keer dat de Princess Seaways te maken kijgt met een corona-uitbraak. Begin november vorig jaar lag het schip ook al twee dagen stil voor de kust van IJmuiden vawege corona besmettingen onder bemanningsleden. 

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]