IJmond

NL
V

Geen extra maatregelen op ferry DFDS vanwege nieuwe variant coronavirus

20 december 2020, 13.12 uur · Aangepast 20 december 2020, 14.11 uur · Door Rogiér Dankerlui

IJMUIDEN - Rederij DFDS neemt vooralsnog geen extra maatregelen op de veerboten vanwege de nieuwe, besmettelijker, variant van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk is opgedoken. In IJmuiden komt dagelijks de ferry vanuit Newcastle aan. 

DFDS

Volgens een woordvoerder zijn de coronamaatregelen bij het overbrengen van passagiers van Newcastle naar IJmuiden sowieso al heel strikt. Momenteel zijn er ook weinig passagiers aan boord van de veerdiensten; zo'n enkele tientallen per dag. Tijdens de kerstperiode zijn er normaal gesproken meer dan duizend passagiers die dagelijks per boot de oversteek maken. 

Vliegverbod

Het kabinet besloot op advies van het RIVM afgelopen nacht tot een eenzijdig vliegverbod tussen Nederland en inkomende passagiers uit het Verenigd Koninkrijk. Inmiddels heeft ook België een vliegverbod voor het Verenigd Koninkrijk ingevoerd. Dat verbod geldt vanaf middernacht en duurt 24 uur. Voor de trein gaat de grens ook dicht. Dat heeft gevolgen voor de Eurostar die normaal gesproken van Londen via Brussel naar Amsterdam rijdt. Ook Duitsland bereidt volgens Duitse media een vliegverbod voor.

De nieuwe variant van het coronavirus zou aanzienlijk besmettelijker zijn dan de oude variant, maar het lijkt niet dodelijker dan andere varianten. Ook zouden mensen er niet zieker van worden. De vaccins die inmiddels beschikbaar zijn en die nog op de markt moeten komen, zouden net zo effectief zijn bij deze variant van het virus.

Drie maanden geleden nam NH Nieuws een kijkje op de veerboot naar Newcastle, bekijk hieronder de reportage.

Stil op de veerboot - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 06 30 09 30 03

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]