Ga naar Content

Darter Niels Zonneveld: "Je hele jaar is afhankelijk van die tourkaart"

UITGEEST - Darter Niels Zonneveld heroverde afgelopen week zijn tourkaart bij dartsorganisatie PDC. Dankzij zijn succesvol verlopen kwalificatiecampagne mag de darter uit Uitgeest net zoals de afgelopen twee jaar, opnieuw bij alle belangrijke darttoernooien acte de présence geven. 

Darter Niels Zonneveld uit Uitgeest - Foto: Orange Pictures / Shane Healey

"Het was een zenuwslopende week. Je hele jaar is ervan afhankelijk", vertelt de 22-jarige Zonneveld live in de uitzending van NH Sport. "Het voelde als een hele opluchting. Als ik het niet had gehaald mocht ik niet meer meedoen aan alle belangrijke vloertoernooien en aan de kwalificaties voor de grotere toernooien."

'Barney'

In de kwartfinale van de zogeheten PDC Qualifying School nam Zonneveld het op tegen Raymond van Barneveld en won ook gelijk van de vijfvoudig wereldkampioen. "Dat ik die partij won was een bonus. We waren op dat moment gelukkig al allebei zeker van onze tourkaart. De belangen waren gelukkig niet zo groot meer, maar het is natuurlijk altijd geweldig om van Raymond van Barneveld te winnen", aldus Zonneveld.

"Over twee jaar moet ik bij de top 64 van de wereld staan"

Darter Niels Zonneveld

Zonneveld heeft na een minder eerste jaar bij de PDC nu grootse plannen voor de aankomende twee jaar. "Alles was de afgelopen twee jaar nog nieuw en ik kwam echt nog te kort. Het afgelopen jaar ging het al beter dan het eerste jaar en ik probeer die lijn nu door te trekken", zegt een ambitieuze Zonneveld. "Over twee jaar wil ik niet meer naar de 'Q-School' toe en moet ik daarom bij de top 64 van de wereld blijven staan."

UK Open

Dinsdag reist Zonneveld af naar Engeland om daar vervolgens mee te doen aan vier toernooien. Op 5 maart gaat dan de UK Open van start, het eerste grote televisietoernooi van het jaar waar Zonneveld bij wil zijn. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]