Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Vanaf zaterdag ruim een week geen treinen tussen Uitgeest en Alkmaar

17 februari 2021, 10.35 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

ALKMAAR - Door werkzaamheden aan het spoor rijden er vanaf zaterdag negen dagen lang geen treinen tussen Alkmaar en Uitgeest. NS zet bussen in om reizigers te vervoeren, en verwacht dat er rekening moet worden gehouden met drie kwartier extra reistijd. Prorail vervangt komende week namelijk het spoor tussen Heerhugowaard en Zaandam. Ook wordt er een vijftal overwegen vernieuwd.

Foto: NH Nieuws/ Anne Klijnstra

Reizigers vanuit de regio's Noordkop, Alkmaar, West-Friesland, IJmond en Zaanstreek-Waterland, die via Alkmaar-Uitgeest reizen, zullen te maken krijgen met de gevolgen. Om de overlast te beperken worden deze grootschalige werkzaamheden in de voorjaarsvakantie uitgevoerd.

Tot en met 1 maart wordt op het traject tussen Heerhugowaard en Zaandam zestien kilometer spoorstaven, dwarsliggers en ballast vervangen. Daarnaast worden vijf overwegen in Heiloo en Castricum vernieuwd. Daar worden rubberen platen aangebracht om geluidshinder tegen te gaan. De betreffende overwegen zijn voor alle verkeer afgesloten.

Maar ook andere overwegen in Heiloo, Castricum en Alkmaar zullen tijdelijk gesloten worden, omdat die nodig zijn voor de werkzaamheden. De onbewaakte overwegen in het Heilooërbos zijn de hele periode dicht. 

Prorail en NS adviseren reizigers de reisplanner te raadplegen voor vertrek of om bijvoorbeeld om te reizen via Hoorn.

Foto: NH Nieuws/ Anne Klijnstra

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]