Jong Ajax geeft voorsprong uit handen en verliest van FC Dordrecht

AMSTERDAM - Jong Ajax heeft maandagavond met 1-2 verloren van FC Dordrecht. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag kwam op voorsprong door een doelpunt van Lassina Traoré, maar door twee treffers vlak achter elkaar van Dordrecht en een rode kaart voor Jong Ajax-verdediger Enric Llansana, verloren de Amsterdammers alsnog.

Jong Ajax verliest met 1-2 van FC Dordrecht - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag kon tegen FC Dordrecht elf sterke namen op het wedstrijdformulier zetten. Onder andere Brian Brobbey en Lassina Traoré begonnen vanaf de aftrap bij de Amsterdammers. Na 26 minuten spelen was het uitgerekend Brobbey, die onlangs nog bekend maakte zijn aflopende contract bij Ajax niet te gaan verlengen, met de grootste kans van de eerste helft. De aanvaller werd weggestoken door aanvalspartner Traoré, maar faalde een-op-een met Dordrecht-doelman Liam Bossin.

Een aantal minuten eerder was Jong Ajax nog goed weggekomen nadat Thomas Poll namens de gasten rakelings voorlangs had geschoten. Zonder te scoren zochten beide ploegen daarom de kleedkamers op voor de rust.

Kenneth Taylor namens Jong Ajax in duel met Kevin Jansen van FC Dordrecht - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

In de tweede helft kwam de wedstrijd meer en meer los en zou Jong Ajax zichzelf gaan belonen door acht minuten na de onderbreking de openingstreffer te maken. Brobbey, die buitenspel leek te staan, bediende rond de penaltystip Traoré en de Burkinees kon voor open doel eenvoudig de 1-0 binnentikken.

De kluts kwijt

Jong Ajax controleerde de wedstrijd maar kreeg desondanks in de 77e minuut een forse tegenslag te verwerken. Kenneth Taylor maakte hands in het strafschopgebied waarna de bal op de stip ging. Feyenoord-huurling Naoufal Bannis benutte het buitenkansje namens FC Dordrecht: 1-1. Na de tegenslag was Jong Ajax de kluts kwijt en zou dit resulteren in de voorsprong voor de Schapenkoppen. Verdediger Dehninio Muringen ontving de bal na een geblokt schot en schoot vervolgens kiezelhard raak in het dak van het doel. Om het allemaal nog erger te maken voor de Amsterdammers werd Enric Llansana twee minuten later met rood van het veld gestuurd nadat de verdediger de doorgebroken Bannis had neergehaald.

Jong Ajax kwam in het restant van de wedstrijd de klap niet meer te boven en dus eindigde het duel in 1-2 voor de bezoekers uit Dordrecht. Door de nederlaag blijft Jong Ajax op de elfde plaats staan in de eerst divisie.

Opstelling Jong Ajax: Raatsie; Q. Timber (Hillen/83), Llansana, Kasanwirjo, Baas (Fitz-Jim/83); Regeer (Méndes/72), Ünüvar (Warmerdam/72), Taylor; Brobbey (Martha/62), Hansen, Traoré

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Aktas, Poll, Koswal, Muringen; Vermeulen, Jansen, Schuurman, Ugur (Musaba/78); Bannis, Agrafiotis (Dos Santos/72)