Ga naar Content

Spits Brian Brobbey verlengt contract niet en vertrekt transfervrij bij Ajax

AMSTERDAM - Brian Brobbey heeft besloten zijn contract bij Ajax niet te verlengen. Dat betekent dat de negentienjarige spits deze zomer transfervrij vertrekt uit Amsterdam.

Brian Brobbey (l) maakte de bevrijdende 2-1 voor Ajax tegen Willem II - Foto: Orange Pictures / Herman Dingler

"Ik baal ervan, maar het is zijn goed recht"

directeur voetbalzaken marc overmars

"Wij vinden het erg jammer en hebben er alles aan gedaan om hem langer bij Ajax te houden. Hij kiest ervoor om na de zomer ergens anders te gaan voetballen. Ik baal ervan, maar het is zijn goed recht. Brian staat nog een paar maanden bij ons onder contract, als we hem nodig hebben dan zal de trainer hem opstellen", laat directeur voetbalzaken Marc Overmars weten via de officiële kanalen van Ajax.

Vorige week donderdag maakte Brobbey als invaller de belangrijke 2-1 tegen Willem II. Hij viel in na 82 minuten en scoorde een minuut later. Ajax won de wedstrijd met 3-1, nadat Brobbey ook nog een assist leverde bij het doelpunt van Dusan Tadic. Eerder scoorde de spits bij zijn debuut in de eredivisie tegen Fortuna Sittard.

Brobbey speelde pas zes wedstrijden in het eerste van Ajax. Namens Jong Ajax scoorde hij tot nu toe zestien keer in 29 duels.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]