Ga naar Content

Telstar-middenvelder Adshead ziet voor het eerst schaatsers: "Crazy!"

VELSEN-ZUID - Het was voor Telstar-middenvelder Daniel Adshead een bijzondere week. De huurling van Norwich City zag namelijk voor het eerst in zijn leven schaatsers op natuurijs. "Ik reed naar huis en zag allemaal mensen die aan het schaatsen waren. Ik dacht die mensen zijn gek", aldus Adshead.

Daniel Adshead zag dit weekend voor het eerst schaatsers - NH Sport / Thomas Brood

De 19-jarige Adshead keek de afgelopen dagen dus raar op. "Wat gebeurt er dan als ze door het ijs zakken?", vraagt de Engelsman zich hardop af. "Maar het hoort allemaal bij de Nederlandse cultuur en ik vond het geweldig om te zien."

"Wat gebeurt er dan als ze door het ijs zakken?"

telstar-middenvelder daniel adshead

Gebrek aan doelpunten

Adshead is dit jaar een vaste waarde in het team van Andries Jonker. De voetballer kwam dit seizoen al 21 keer in actie voor Telstar, maar wist daarin nog niet te scoren. "Ik heb genoeg kansen gehad om te scoren. Maar het moet inderdaad beter. Het liefst ga ik morgen al beginnen met scoren", aldus Adshead.

Telstar-trainer Andries Jonker is daarom soms nog wat kritisch op de jonge huurling. "Hij is een aanvallende middenvelder die speelt in een ploeg die redelijk vaak de bal heeft. Hij is een van die mensen die in de aanval voor openingen moet zorgen en zelf ook moet scoren", zegt Jonker. 

Dinsdagavond speelt Telstar, met Adshead zeer waarschijnlijk weer in de basisopstelling, om 21.00 uur de thuiswedstrijd tegen NAC.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]