Ga naar Content

De Peiling: Nederlandse kappers moeten ook weer open

NOORD-HOLLAND - Als je haar maar goed zit! Nu de Belgische kappers weer mogen knippen en volgende maand ook de Duitse kappers weer aan de slag kunnen, willen ook de Nederlandse kapsalons hun deuren weer openen. Vind jij dat de kapsalons weer open moeten? En wanneer ben je eigenlijk voor het laatst naar de kapper geweest?

Foto: dobe Stock

"Wij denken dat het kan, de buurlanden kennelijk ook", meldt de Algemene Koninklijke Nederlandse Kappers Organisatie op nu.nl. "Zicht op een datum voor een heropening zou de kappersbranche enorm helpen." 

Het is intussen niet toegestaan om naar een van de buurlanden af te reizen voor een knipbeurt, want het is geen officiële reis. Je riskeert er zelfs een boete mee van 250 euro.

Zwartknippen

De Nederlandse Kappers Organisatie meldt dat het zwartknippen ook toeneemt. "Niet dat de kappers die dat doen zich bij ons melden, maar juist de kappers die het niet doen melden het. Het gebeurt ook steeds openlijker en schaamtelozer", zegt de woordvoerder.

Welzijn

Ondertussen wordt er in onze buurlanden wel legaal geknipt. Zowel de Belgische premier als de Duitse kanselier benadrukken dat een goede knipbeurt ook bijdraagt aan het welzijn van mensen in deze zware tijden. "Voor dat welzijn is in Nederland nog te weinig aandacht", vindt de woordvoerder. De kappersorganisatie kan nog niet te zeggen wanneer zij denken dat de kappers hier weer open kunnen: "We denken nog niets, we hopen vooral."

Lees ook

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].