Korfbal: Blauw-Wit loopt in tweede helft uit naar ruime zege

AMSTERDAM - De korfballers van Blauw-Wit hebben zondagmiddag gewonnen van Oost-Arnhem. In de eerste helft konden de bezoekers aardig tegenstand bieden, maar de Amsterdammers breidden na rust hun voorsprong gemakkelijk uit: 27-21.

Mike van de Reep was topscorer bij Blauw-Wit met 7 doelpunten - Foto: Orange Pictures / Ilse Schaffers

Blauw-Wit begon sterk met een 4-0 voorsprong. Na een time-out van de bezoekers kwamen zij op gelijke hoogte. Het ging vervolgens gelijk op, totdat Momo Stavenuiter (twee) en Loraine Vissers het initiatief terugnamen: 13-10.

Na de pauze liepen de Amsterdammers aan de hand van uitblinker Mike van de Reep (drie) en Fleur Blötevogel uit naar 17-13. De zege kwam hierna niet meer in gevaar, want de marge werd uitgebreid van 22-18 naar 27-21. Topscorer aan Amsterdamse zijde was Mike van de Reep met zeven treffers.

Halverwege staat de ploeg van de trainers Gerald Aukes en Mark van der Laan op een gedeelde tweede plek in poule A van de Korfbal League. Net als LDODK heeft Blauw-Wit zes punten. PKC gaat met de volle buit van tien punten aan de leiding. Groen Geel en KZ hebben vier punten en Oost-Arnhem is nog altijd puntloos. De beste vier teams gaan naar de play-offs. De volgende wedstrijd spelen de Amsterdammers thuis tegen koploper PKC.