Ga naar Content

Zakelijke zege AZ op sc Heerenveen, Alkmaarders krijgen PSV in vizier

ALKMAAR - AZ heeft zondagmiddag een zege geboekt op sc Heerenveen. De Alkmaarders wonnen met 3-1 door goals van Calvin Stengs, Teun Koopmeiners en Albert Gudmundsson. 

Calvin Stengs juicht na zijn openingstreffer tegen sc Heerenveen - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

De opstelling van AZ kende geen verrassingen in vergelijking met de vorige wedstrijden. Bij sc Heerenveen zou Volendammer Joey Veerman in de basis starten, maar hij viel uit in de warming-up. Hij werd vervangen door aanwinst Lasse Schöne. De eerste grote kans van de wedstrijd leverde direct een goal op.

Calvin Stengs schoot op aangeven van Jesper Karlsson op Erwin Mulder. De doelman hield de bal in eerste instantie tegen, maar Stengs schoot de rebound binnen: 1-0. De eerste helft verliep vervolgens probleemloos voor de thuisploeg dat kansjes kreeg via Stengs (schot op de paal) en Owen Wijndal (schot van de lijn). 

Tekst gaat verder onder de video

Pascal Jansen over AZ - Heerenveen - NH Nieuws

Spanning terug

De tweede helft was een stuk spannender. Na twintig seconden vloerde Jan Paul van Hecke Myron Boadu in het strafschopgebied. Aanvoerder Teun Koopmeiners benutte vervolgens de penalty: 2-0. Heerenveen nam hierna het heft in handen en werd gevaarlijk via invaller Henk Veerman (solo) en Ibrahim Dresevic (vrije trap).

Tekst gaat verder onder de foto

Teun Koopmeiners viert de 2-0 - Foto: Pro Shots/ Jasper Ruhe

Lasse Schöne bracht de spanning terug in de wedstrijd na een voorzet van Siem de Jong: 2-1. In de tegenstoot schoot Boadu op de lat na een ragfijne voorzet van Stengs. In de slotfase zorgde Albert Gudmundsson uiteindelijk voor de beslissing in de wedstrijd. De IJslandse aanvaller punterde de bal door de benen van Mulder na geklungel in de verdediging van de Friezen: 3-1. 

AZ nadert nummer twee PSV door de zege op Heerenveen tot vier punten. Vitesse kan de derde plek vanmiddag overnemen als de ploeg van FC Twente wint.

Opstelling AZ: Bizot; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Midtsjö, Koopmeiners, Stengs; Gudmundsson, Boadu (80/ Duin), Karlsson (80/ Aboukhlal)

Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Van Hecke (85/ Batista Meier), Dresevic, Bochniewicz, Kaib; Halilovic, Kongolo, Schöne (71/ Floranus), De Jong (71/ Hajal); Nygren (65/ Van der Heide), Van Bergen (46/ H. Veerman)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]