Ga naar Content

Debutant Duin: "Gelukkig had ik niet echt de tijd om veel na te denken"

ALKMAAR - De wedstrijd AZ - Heerenveen van zondagmiddag is er een om niet snel te vergeten voor Jelle Duin. De spits van de Alkmaarders mocht in de tweede helft invallen en maakte daarmee zijn officiële debuut voor het eerste elftal van de Alkmaarders.

Jelle Duin over zijn debuut tegen sc Heerenveen - NH Nieuws

"Dit is een heel mooi moment", zegt Duin. "Ik ben er enorm blij mee. Het ging heel snel. Ik was aan het warmlopen en toen riep de trainer dat ik erin zou komen. Dan doe je meteen je shirtje aan, gelukkig had ik niet echt de tijd om veel na te denken."

Met zijn eerste balcontact was de debutant meteen belangrijk. Uit zijn interceptie volgde de bevrijdende 3-1. "Ik veroverde direct de bal. Dat zit ook in mijn spel, dat ik gelijk druk wil zetten. Mooi dat ik dan meteen een aandeel in een treffer heb."

Tekst gaat verder onder de video

Owen Wijndal na afloop van AZ - sc Heerenveen - NH Nieuws

"Gelukkig hebben we van het begin van het seizoen geleerd en geven we het nu niet meer weg"

az-speler owen wijndal

In diezelfde wedstrijd maakte linksback Owen Wijndal een sterke indruk.  Hij zag zijn ploeg een terechte zege boeken. "Ik denk dat we verdiend hebben gewonnen. We hadden nog meer goals kunnen maken, maar we maken het onszelf lastig. Gelukkig hebben we van het begin van het seizoen geleerd en geven we het nu niet meer weg."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]