Ga naar Content

Dansende agent maakt veel indruk met pirouettes op Oosterplas

BLOEMENDAAL - Op de Oosterplas in Bloemendaal stal een 21-jarige agente gistermiddag de show. Alsof het niets was, schaatste de jonge vrouw een aantal pirouettes op het glad geschaatste ijs. Ook bij collega's heeft de vrouw indruk gemaakt. "Ze is een kersverse agente. Wij keken ook met trots en verbazing naar de beelden", laat een politiewoordvoerder weten.

21-jarige agente op het ijs in Bloemendaal - Foto: Derrick van der Wijngaart

De agente is net nieuw bij de politie-eenheid van Noord-Holland, maar heeft al meteen hoge ogen gegooid. De politiewoordvoerder vertelt dat persoonlijke contactgegevens van de jonge agente vooralsnog ontbreken.

Wel weet hij te vertellen dat de talentvolle schaatser net is begonnen met haar politie-opleiding. "Ze is nu bezig met het onderdeel dat ze in uniform op straat moet lopen om te ervaren hoe dat is. En hoe mensen reageren op een blauw uniform. Naast dat was ze op het ijs om te controleren of de coronamaatregelen worden nageleefd."

Tekst gaat verder onder de video

Agente danst op het ijs in Bloemendaal - Derrick van der Wijngaart

Op sociale media reageren mensen uiterst positief. 'Mooi om te zien', 'Gáááááf', 'Even ontspannen tijdens de pauze' en 'Geweldig' zijn een greep uit de reacties onder het Twitterbericht.

Maar, de vraagt blijft wel: Hoe heeft de jonge agente zich deze schaatskunsten eigen gemaakt? Op dat antwoord moeten we nog even wachten.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]