Ga naar Content

Denker Mo Taabouni op de weg terug en belangrijk voor Jong AZ: "Weer goed bezig"

WIJDEWORMER - Met een doelpunt en assist speelde Mo Taabouni een belangrijke rol voor Jong AZ tegen Jong FC Utrecht (3-2). Voor de beweegelijke aanvaller was dat alweer een tijdje geleden dat hij trefzeker was. "Ik zat in een fase waarin ik veel nadacht en nu dus blij dat het vandaag weer beter ging."

Mo Taabouni belangrijk voor Jong AZ - NH Nieuws

"Het voelde lekker om weer te scoren", vertelt Mo Taabouni na afloop op de winst tegen Jong FC Utrecht. De 18-jarige Haarlemmer speelde vrijdagavond als linksbuiten, terwijl hij eerder dit seizoen vaak als nummer tien werd opgesteld. "Als aanvallende middenvelder kom ik het best tot uiting."

AZ 1

Tegen de Utrechtse beloften scoorde Taabouni zijn achtste van het seizoen. Tot minuten in Alkmaarse hoofdmacht leidt dat nog niet. Wel traint hij dagelijks mee met de mannen van trainer Pascal Jansen. "Op dit moment geeft de hoofdtrainer de voorkeur aan anderen. Heel dicht zit ik er nog niet tegenaan. Wel ben ik nu goed bezig."

"Geduld is heel belangrijk in voetbal, maar ik ben best ongeduldig"

AZ-speler, Mo Taabouni

Kansen

Vorig seizoen maakte Taabouni wel zijn debuut in de beker tegen Groene Ster, maar daar bleef het dus bij. "Ik ben een denker en zie dat anderen wel hun kansen krijgen, dat vind ik wel moeilijk. Geduld is heel belangrijk in voetbal, maar ik ben best ongeduldig." Aldus Taabouni met een lach voor de camera van NH Sport.

In de volgende speelronde neemt Jong AZ het thuis op tegen Go Ahead Eagles.

Bekijk de video voor het hele gesprek met Mo Taabouni.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]