IJmond

NL
V

Beverwijkse nog steeds vermist, familie doet noodkreet: "We hopen zo dat ze in orde is"

12 februari 2021, 10.29 uur · Aangepast 12 februari 2021, 10.46 uur · Door Ruth Oei

BEVERWIJK - Het is inmiddels vier dagen geleden dat Gea Widurski-Vegelien uit Beverwijk voor het laatst werd gezien toen ze het Rode Kruis Ziekenhuis verliet. Haar man Alfred en zoons Stan en Stefek maken zich enorme zorgen. "Ze ging even een sigaretje roken en sindsdien is ze spoorloos", vertelt nicht Chalina.

Gea (l) wordt sinds dinsdagmiddag vermist, rechts de beelden waarop is te zien dat Gea het ziekenhuis verlaat - Eigen beeld

Het aantal reacties van mensen die meezoeken en meeleven is enorm, vertelt Chalina aan NH Nieuws. Hoewel Gea sinds haar vermissing haar pinpas niet meer heeft gebruikt en er ook geen enkel telefoonsignaal is geregistreerd, ontvangt de familie wel berichtjes van mensen die denken haar te hebben gezien. "Elk berichtje gaan we op af, we hopen zo dat ze in orde is en dat ze ergens warm binnen zit."

Op dinsdagmiddag verliet Gea de GGZ-afdeling (geestelijke gezondheidszorg) van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk om 'even een sigaretje' te roken. De camerabeelden van het ziekenhuis zijn de laatste die ze van haar hebben, zowel politie als familie heeft geen idee waar ze is of kan zijn.

Verward

"Ze was erg verward de laatste dagen, was niet zichzelf. Die onzekerheid dat we niet weten waar ze is, het breekt ons op. Mijn oom en neven zijn er kapot van", zegt Chalina. "Maar we geven de moed niet op en blijven zoeken."

Quote

"Elke keer als de telefoon gaat, staat ons hart even stil"

Chalina, nichtje van de vermiste Gea

De steunbetuigingen van de mensen zijn hartverwarmend, Chalina hoopt dat wanneer iemand ook maar iets weet of heeft gezien dat kan leiden tot het vinden van haar tante, diegene direct 112 belt.

"Op de dag van haar vermissing droeg ze een zwarte lange jas tot op haar knieën, een zwarte legging en bruine laarzen met een lichte bontkraag", omschrijft Chalina haar tante. "Ze rookt trouwens altijd sjekkies, maar die rookt ze maar half op, zelfs dat kan al een aanwijzing zijn."

"We zijn een grote familie, mijn vader en oom Alfred komen uit een gezin met zeven broers en zussen. Juist in deze tijden is die familieband zo belangrijk. We hopen zo dat we haar snel vinden, elke nacht buiten in deze kou, is er een teveel", zegt Chalina aangedaan. "Elke keer als de telefoon gaat, staat ons hart even stil. We hopen zo op goed nieuws."

Tips

De woordvoerder van de politie laat weten dat ze nog steeds op zoek zijn naar Gea, en dat alle tips die binnenkomen worden gecheckt, maar tot nu toe zonder resultaat. Mensen die meer weten over de vermissing of weten waar Gea is, worden opgeroepen alarmnummer 112 te bellen.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]