Ga naar Content

Fietsenkelder in voormalige V&D/Hudson's Bay bijna rond

HAARLEM - Wethouder Robbert Berkhout verwacht over anderhalf à twee maanden duidelijkheid te kunnen geven of er in de kelder van het oude V&D-pand aan de Gedempte Oudegracht een fietsenstalling komt. Dat zou veel overlast van her en der geparkeerde fietsen in het oude centrum verminderen. 

Foto: NH Nieuws

Haarlem werkt aan constructieve oplossingen voor knelpunten die ontstaan door de enorme toename van het aantal fietsers in de stad. Zeker sinds de coronacrisis pakken meer mensen de fiets. Om al snel het hoofd te bieden aan het tekort aan parkeeropties, worden een aantal fietsrekken (de zogenoemde fietstulpen, red.) verplaatst naar drukke locaties. Zoals bij de Haasstraat, langs het Spaarne en op de Gedempte Oudegracht.

Daarnaast worden er fietsvakken gecreeërd, hoewel politici zich daar gisteravond tijdens de bespreking van het plan in de commissie Beheer kritisch over uit lieten. Ze vrezen dat het de ruimte van de voetganger inneemt. Bovendien ziet het er rommelig uit. 

Alles gaat beter worden, denkt wethouder Berkhout als in parkeergarage Raaks ook fietsen gestald kunnen gaan worden en de kelder van de voormalige V&D/Hudson's Bay van vastgoedeigenar ASR gerealiseerd kan worden. Daarover worden nog de laatste onderhandelingen gevoerd. 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]