Ga naar Content

Terugkijken: Strijd tegen het water

NOORD-HOLLAND We doen het al honderden jaren: onszelf met dijken om ons heen tegen het water beschermen. Hoe anders overleven we in onze provincie, die voor het grootste deel onder de zeeniveau ligt. Maar is die traditionele aanpak nog wel houdbaar, nu door klimaatverandering het weer extremer wordt en de zeespiegel stijgt? Biedt het uitkomst om de dijken op te hogen? Of moeten we gaan nadenken over andere, radicalere methoden?

UIt welke strategieën we kunnen kiezen en op welke termijn we daarmee moeten beginnen,  is onderwerp van gesprek in de talkshow Strijd tegen het Water.

Daarin komen onder anderen water- en klimaatonderzoeker Marjolijn Haasnoot (Deltares/Universiteit Utrecht), klimaatdeskundige Bart Verheggen en omgevingsmanager Afsluitdijk Lukas Meursing (Rijkswaterstaat) aan het woord.

Zij geven hun visie op de stand van zaken op dit moment, de dreiging die ons te wachten staat en wat we zouden kunnen doen om die het hoofd te bieden. Dát er wat moet gebeuren, daar zijn ze het in ieder geval allemaal over eens. 

Bekijk hier de documentaire:

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.