Ga naar Content

Bevrijdingspop 2021 wordt online festival

HAARLEM - Bevrijdingspop 2021 zal dit jaar volledig online plaatsvinden. Dat heeft de organisatie besloten in verband met de beperkende overheidsmaatregelen vanwege corona.

Foto: NH Nieuws/Juliën Dom

Na de digitale editie van vorig jaar heeft de organisatie van Bevrijdingspop Haarlem samen met haar partners diverse mogelijkheden onderzocht, zoals een 1,5-meter festival en livestreams vanuit een coronavrije ‘bubbel’. Helaas moeten ze nu concluderen dat de geschetste routekaart het niet toelaat op 5 mei 2021 met een festivalpubliek bij elkaar te komen.

"Beste keuze"

Volgens Bernt Schneiders, voorzitter van Stichting Bevrijdingspop Haarlem, was het een moeilijk, maar eenduidig besluit. “Het is ontzettend jammer, maar we moesten een keuze maken. Vanuit de bands en artiesten zelf kwamen ook signalen dat ze een kleinschalige versie van Bevrijdingspop niet zagen zitten. Ze wilden niet op een podium zonder publiek en haakten af. Toen hebben we de knoop maar doorgehakt” De rest van het team van bestuursleden en vrijwilligers kan zich prima vinden in dit besluit. “Iedereen vindt dit zonder discussie de beste keuze.”

"Het is ontzettend jammer, maar we moesten een keuze maken"

Bernt schneider, voorzitter bevrijdingspop

Bevrijdingspop dus zonder outdoor live optredens. Waarschijnlijk worden de optredens vooraf opgenomen om een toestroom van mensen te vermijden of wordt er gestreamd vanuit verschillende locaties in Haarlem. En er zal met de andere festivals gekeken worden naar gezamenlijke content. “We hebben overleg gehad met andere festivals en vonden dat we één lijn moesten trekken. Nu gaan we een aantal zaken gezamenlijk organiseren. Waarschijnlijk zo’n 75 procent van de content zal een Haarlemse en Noord-Hollandse uitstraling hebben en 25 procent zal gezamenlijke content zijn.”

Laatste strohalm

Voor de optimisten is er nog een laatste strohalm. De organisator van Bevrijdingspop, Backbone International, is betrokken bij de pilot festivals, waarbij wordt gekeken hoe festivals veilig georganiseerd kunnen worden in coronatijd. Het is niet uitgesloten dat er nog een pilot gestart gaat worden en Schneiders heeft aangegeven daar vanuit Bevrijdingspop graag aan mee te werken. “De kans is heel klein, maar via onze organisatie zitten we heel dicht bij het vuur. We hebben ze laten weten, dat als er nog een pilot komt, wij onze vinger als eerste opsteken om met Bevrijdingspop daaraan mee te doen”, aldus Schneider.

Het programma van Bevrijdingspop Haarlem 2021 wordt op een later moment bekendgemaakt.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]