Sport

NL
V

Lisanne de Witte loopt eerste wedstrijd in jaar tijd: "Misschien ben ik het wel verleerd"

5 februari 2021, 18.09 uur · Aangepast 5 februari 2021, 20.43 uur · Door Stephan Brandhorst

CASTRICUM - Lisanne de Witte loopt zaterdag haar eerste wedstrijd in bijna een jaar tijd. Voor de 28-jarige atlete een goede test om te kijken wat doortrainen en herstellen opbrengt. "Ik denk wel dat ik goed in vorm ben, maar ik heb toch een jaar geen wedstrijd gelopen."

Orange Pictures

De laatste wedstrijd liep De Witte op 23 februari vorig jaar tijdens het NK in Apeldoorn. In het Franse Metz komt ze voor het eerst sinds die tijd weer in actie op de 400 meter. "Ik vind het een beetje gek, maar heb er wel zin in", zegt De Witte in gesprek met NH Sport. "Alleen maar trainen wordt ook maar saai. Ik vind het spannend, want ik wil het wel goed doen."

Persoonlijk record

In Metz loopt De Witte een wedstrijd op de 400 meter. "Ik heb eigenlijk echt geen idee wat ik van mezelf kan verwachten. Ik denk wel dat ik goed in vorm ben, maar zo'n eerste wedstrijd is toch altijd spannend." Haar persoonlijk record op de 400 indoor staat momenteel op 51,90. Ze gaat er nog niet vanuit dat die tijd wordt aangescherpt. "Maar je weet het nooit. Ik heb een jaar geen wedstrijden gelopen, dus misschien ben ik het wel verleerd."

Quote

"Ik denk wel dat ik goed in vorm ben, maar zo'n eerste wedstrijd is toch altijd spannend."

ATLETE LISANNE DE WITTE

Voor de atlete uit Castricum was de pauze ook een moment om te herstellen van haar bilblessure. Daardoor kon ze vorige zomer herstellen zonder dat ze wedstrijden moest lopen. Tijdens die trainingen merkte De Witte alleen wel dat er weinig vooruitzichten waren, omdat de Olympische Spelen een jaar werden uitgesteld. "Nu is het lekker dat wedstrijden op de planning zijn en vooralsnog gaan de Spelen gaan door. Nu geeft het wat meer definitie van wat ik aan het doen ben. Een halfjaar terug wist ik niet waar ik voor trainde."

Tekst gaat verder onder artikelen

Zusjes De Witte

Ondanks dat De Witte geen wedstrijden liep, veranderde er op sportief gebied wel het een en ander. Lisanne traint sinds oktober zonder haar zusje Laura, die de keuze maakte om op Papendal te gaan trainen. "Dat is wel heel gek. Toen ze vertelde dat ze wegging zei ik: dat moet je doen. Maar het is wel gek dat ik al m'n tempo's alleen loop. En natuurlijk mis ik de gezelligheid, al red ik me wel."

Sindsdien traint Lisanne de Witte met de mannen bij AV Trias in Heiloo, omdat er in haar trainingsgroep geen vrouwen lopen die op dezelfde afstanden in actie komen. "Dat is wel goed, want de mannen zijn net iets sneller, maar het is wel een verschil, omdat ik met vrouwen meer wil battelen. Een man is toch een man. Als ik met vrouwen train, word ik meer gepusht. Ik maak het me daardoor soms wel iets te makkelijk."

De Witte heeft zich al geplaatst voor de 400 meter op de Olympische Spelen. De komende weken zal ze proberen om zich ook te kwalificeren voor het EK indoor, dat begin maart in Polen wordt georganiseerd.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]