Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Raad verdeeld over huisvesting statushouders in voormalig belastingkantoor

5 februari 2021, 11.35 uur · Aangepast 5 februari 2021, 20.04 uur · Door Priscilla Overbeek

ALKMAAR - Het voormalige belastingkantoor aan de Alkmaarse Robonsbosweg maakt goede kans om het voorlopige onderkomen te worden van een paar honderd statushouders. Binnen de coalitie in de raad zijn drie partijen voor de huisvesting van mensen met een verblijfsvergunning in het betreffende pand.

Het voormalig belastingkantoor dat eerder werd gebruikt als asielzoekerscentrum - Foto: Maurice Amoureus

Ondanks dat drie partijen het verzoek van het COA om een jaar lang 500 statushouders in het gebouw te huisvesten wel zien zitten, is er van een officiële toezegging nog geen sprake.

Verdeeldheid

Binnen de raad staan niet alle neuzen dezelfde kant op. Zo is één van de partijen binnen de coalitie tegen het verzoek en een ander houdt de kaarten nog even tegen de borst, meldt mediapartner Alkmaar Centraal

Begin januari ontving de gemeente het dringende verzoek om opnieuw de locatie aan de Robonsbosweg in gebruik te nemen. Vanwege het woningtekort moeten mensen met een verblijfsvergunning vaak noodgedwongen verblijven in asielzoekerscentra.

Het pand was in 2016 een asielzoekerscentrum en werd toen bewoond door zo'n 550 vluchtelingen. In mei 2019 werd de opvang gesloten.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]