Ga naar Content

Opnieuw onrust in wijk Risdam-Noord: ramen vernield door explosies

ZWAAG - Het is voor de vierde keer in drie weken tijd onrustig in de wijk Risdam-Noord. Gisteren aan het begin van de avond zijn bij explosies, van mogelijk zwaar en illegaal vuurwerk, ramen vernield.

Foto: NH Nieuws

Eerst was het raak op de Kieftentuin, waar een bewoner rond 18.15 uur een harde klap hoorde. Er bleek iets tegen de achtergevel van zijn woning aan te zijn gegooid, waardoor het raam aan de achterkant kapot sneuvelde.

Even later, rond 19.00 uur, was het verderop raak op de Dovenetel. Een getuige hoorde eerst een harde klap op straat en later bleek in een trapportiek zwaar vuurwerk te zijn afgestoken. Een raam van een berging is daarbij gesneuveld.

De getuige heeft voor de harde klap wel een witte bestelwagen door de wijk zien rijden. De politie zoekt uit of de inzittende van deze auto iets te maken heeft met de vernielingen. 

Vaker onrustig

De laatste weken is het vaker onrustig in de wijk Risdam-Noord. Zo is er in het weekend van 9 januari een explosief afgegaan bij een woning aan de Weegbree.

Een week later was de Kostertuin het toneel van geweld. In alle vroegte werd de buurt daar opgeschrikt door een ruzie tussen twee mannen, waarbij geschoten werd. En indezelfde straat werden dat weekend ook twee jongeren gezocht. Zij hadden een conflict met elkaar op straat uitgevochten, waarbij ook gedreigd is met een (vuur)wapen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]