Ga naar Content

Judoka Henk Grol meldt zich af voor tweede olympische meetmoment

HAARLEM - De Grand Slam in Tel Aviv zal gejudood worden zonder Henk Grol. De Haarlemmer heeft besloten om één van de drie olympische meetmomenten te laten schieten om zich volledig te kunnen richten het EK in Lissabon.

Henk Grol - Foto: Pro Shots/Action Images

Drie weken geleden pakte Grol brons bij de Masters in Doha. Daarmee zette hij een belangrijke stap richting de Olympische Spelen, omdat die wedstrijd was gemarkeerd als eerste meetmoment. In de categorie boven 100 kilogram is hij in een felle strijd verwikkeld met landgenoot Roy Meyer. Een van hen mag meedoen in Tokio later dit jaar.

"Road to Tokyo, getting back in shape"

Judoka henk grol

"In overleg met mijn coach heb ik besloten om na mijn bronzen medaille op de Masters in Doha mezelf volledig te richten op het EK in april", zegt Grol op Instagram. "Na twee weken goed herstellen staat er de komende periode een hard trainingsblok op het programma. Road to Tokyo, getting back in shape."

Het EK is aangewezen als derde en laatste meetmoment. Daarna wordt besloten wie er naar de Spelen mag: Grol of Meyer.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]