Ga naar Content

Judoka Henk Grol pakt brons bij Masters; doet goede zaken voor olympisch ticket

DOHA - Haarlemmer Henk Grol heeft op de Masters in Doha brons gepakt in de categorie boven 100 kilogram. De judoka won na golden score van Tamerlan Bashaev uit Rusland. Na negen minuten judoën scoorde Grol een waza-ari. 

Foto: ANP / Christophe Petit Tesson

Eerder op de dag versloeg hij Richard Sipocz uit Hongarije, de Wit-Rus Aliaksandr Vakhaviak 
en de Zuid-Koreaan Minjong Kim. In de halve finale was Inal Tasoev uit Rusland te sterk voor Grol.

Na zijn winst op Bashaev was Grol zo moe dat hij buiten de mat op de grond ging liggen. Na even uitpuffen stond de Haarlemmer op en verliet hij samen met bondscoach Maarten Arens de zaal.

Tekst gaat verder onder de foto

Henk Grol na zijn partij om brons - Foto: Ippon.tv

In de strijd om een olympisch ticket doet Grol goede zaken, omdat concurrent Roy Meyer al in de eerste ronde verloor. De Masters was één van de drie meetmomenten voor de judoka's om te laten zien wat ze waard zijn. De andere twee toernooien zijn de Grand Slam in Tel Aviv (19-21 februari) en de EK in Lissabon (16-18 april).

Voor Karen Stevenson (-78 kg) uit Heiloo was de Masters al na één ronde voorbij. Zij verloor van Jeongyun Lee uit Zuid-Korea.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]