Ga naar Content

Teleurgestelde Boadu mist scherpte bij AZ: "We krijgen drie honderdprocentkansen"

ALKMAAR - AZ is er zondagavond niet in geslaagd om het gat met koploper Ajax te verkleinen. Sterker nog, door de 0-3 nederlaag in de Noord-Hollandse derby staan de Alkmaarders inmiddels op een achterstand van maar liefst dertien punten.

Teleurgestelde Boadu: "Dit is een pijnlijke nederlaag" - NH Nieuws

Spits Myron Boadu baalt na afloop van de wedstrijd flink. "Dit is een pijnlijke nederlaag. Vooral de manier waarop we deze verliezen. We kregen niet heel veel mogelijkheden, maar wel drie honderd procent kansen en die missen we."

Daarmee doelt Boadu op een moment waar hij zelf bij betrokken was. Na een goede sprint verzuimde hij om Ajax-doelman André Onana te verschalken. "Mijn tweede aanname was net iets onder me. Ik schiet hem maar ik schiet hem naast. Die moest ik gewoon maken want dan wordt het 2-1 met nog tien minuten te gaan."

Bittere nasmaak

Zo eindigt de maand januari in mineur, ondanks overwinningen op Feyenoord en PSV. "We hebben twee toppers gewonnen en twee toppers verloren. Vooral de manier waarop we de wedstrijden na de gewonnen toppers speelden zijn cruciaal geweest voor de stand van zaken nu. In die duels geven we weg wat we daarvoor hebben gewonnen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]