Ga naar Content

KZ moet uitwijken voor vaccinaties; korfbaltopper tegen Blauw-Wit kan doorgaan

KOOG AAN DE ZAAN - De korfballers van Koog Zaandijk zijn niet blij met de plannen van de regio Zaanstreek-Waterland om een vaccinatielocatie te openen in Topsportcentrum De Koog. De GGD wil vanaf april gaan beginnen met prikken in de sporthal, de thuishaven van KZ.

Topsportcentrum De Koog / Bas van der Bijl van KZ - Foto: Orange Pictures / Rene Nijhuis

In de regio Zaanstreek-Waterland is al een vaccinatielocatie in Sportcentrum De Beuk in Purmerend. De GGD wil nu vanaf april ook een tweede locatie openen in de regio, zodat er bij drukte ook in Koog aan de Zaan gevaccineerd kan worden. Korfbalvereniging KZ, die al haar thuiswedstrijden speelt in de hal, is niet blij met het besluit van de GGD. In een eerste reactie laat KZ weten haar onvrede te hebben geuit bij de KNKV en het NOC*NSF. De club is echter pessimistisch over de uitkomst.

KZ zou als alternatief vanaf april terecht kunnen in de breedtesporthal in Koog aan de Zaan. Deze locatie heeft echter minder goede faciliteiten. Zo ontbreekt het in deze hal aan de techniek om de wedstrijden uit te zenden via het internet voor de fans van de club. 

Korfbaltopper

Op zaterdag 6 februari speelt KZ in het eigen Topsportcentrum De Koog de Noord-Hollandse korfbaltopper tegen het Amsterdamse Blauw-Wit. Omdat de GGD pas vanaf april in de hal wil gaan vaccineren komt deze eerstvolgende thuiswedstrijd niet in gevaar. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]