Samenvatting: Blauw-Wit stelt zege in slotseconden veilig tegen strijdbaar Groen Geel

AMSTERDAM - Blauw-Wit heeft tegen Groen Geel de eerste overwinning in de Korfbal League geboekt. De Amsterdammers beslisten de Noord-Hollandse clash pas in de slotseconden van de wedstrijd (26-25).

Samenvatting AKC Blauw-Wit - Groen Geel - NH Sport/Edward Dekker

Beide ploegen legden een aantrekkelijke wedstrijd op de mat. Mede door het hoge tempo, gevarieerde aanvalsspel en het hoge aantal treffers, bleef het de hele wedstrijd spannend.

De ploegen ontliepen elkaar niet veel, maar vlak voor de pauze wist Blauw-Wit een gaatje van vijf punten (15-10) te slaan. Randell van der Steen nam zijn ploeg bij de hand met drie treffers. Aan het einde van de eerste helft liep Blauw-Wit weg bij Groen Geel. De bezoekers werden minder succesvol in de schoten, waardoor zij achterbleven in de score.

Tekst gaat verder onder artikel

Groen Geel gooide na rust een hoop energie in de wedstrijd en dat betaalde zich uit in de score. De korfballers uit Wormer verkleinden de achterstand tot slechts twee punten (23-21) en maakten nog aanspraak op de overwinning.

Het geloof in een goede afloop groeide bij Groen Geel. Op drieënhalve minuut voor het einde maakte Lindsy Krop gelijk (23-23) en ging het nek-aan-nek richting het einde. Twee seconden voor het eindsignaal gooide Momo Stavenuiter raak en hielp daarmee Blauw-Wit aan de overwinning (26-25).

Voor Blauw-Wit betekent dit na twee nederlagen de eerste zege in de Korfbal League. Morgen speelt KZ, de volgende tegenstander van Blauw-Wit, de uitwedstrijd tegen LDODK (13.30 uur).