Ga naar Content

Irene Schouten laat 1.500 meter lopen in solo-rit tijdens wereldbeker

HEERENVEEN - Irene Schouten is tijdens de wereldbekerwedstrijd in Thialf zeventiende geworden. De schaatsster uit Hoogkarspel reed de 1.500 meter een tijd van 1.58,87.

Foto: Orange Pictures / Douwe Bijlsma

Schouten moest de rit alleen rijden. Haar tegenstander Jorien ter Mors raakte tijdens het jaar inrijden geblesseerd. Daardoor kon de schaatsster niet jagen op haar tegenstander en reed ze een mindere wedstrijd. Het leek erop dat ze de 1.500 enigszins liet lopen, gezien het gat met de top.

In totaal moest Schouten ruim vijf seconden toegeven op winnares Brittany Bowe (1.53,45). Antoinette de Jong (1.53,81) eindigde op de 1.500 meter als tweede, Ireen Wüst (1.54,22) completteerde het podium in Heerenveen.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Zilver op ploegenachtervolging

Gisteren won Schouten nog een zilveren medaille op de ploegenachtervolging. In Thialf waren alleen de Canadese vrouwen sneller dan het Nederlandse drietal. Het was voor het eerst dat de schaatsster uit Hoogkarspel werd geselecteerd op dit onderdeel. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]