Ga naar Content

Wielrenner Nils Eekhoff vangt bot in arbitragezaak bij sporttribunaal CAS

RIJSENHOUT - De arbitragezaak die wielrenner Nils Eekhoff bij het CAS heeft aangespannen tegen de Internationale Wielerunie is op niets uitgelopen. De wielrenner uit Rijsenhout won in 2019 bij het WK wielrennen de race voor de beloften, maar werd na afloop gediskwalificeerd. 

Nils Eekhoff in tranen na het bericht dat hij gediskwalificeerd was - Foto: ANP/Bas Czerwinski

De 23-jarige Eekhoff werd in het Britse Yorkshire na afloop van de race uit de uitslag geschrapt omdat de wielrenner te lang achter een auto had gereden. Eekhoff was al vroeg in de wedstrijd ten val gekomen en bij deze val schoot zijn schouder uit de kom. De wielrenner uit Rijsenhout probeerde daarna terug te komen bij de kop van de wedstrijden en zou daarbij de lang achter een auto hebben gezeten. Uiteindelijk won Eekhoff alsnog de wedstrijd in de sprint.

Besluit van de jury

Eekhoff was het niet eens met de jury en besloot het oordeel aan te vechten. Anderhalf jaar na het voorval is nu in het Zwitserse Lausanne door het Hof van Arbitrage voor Sport besloten dat de uitslag blijft staan. Eekhoff heeft in een eerste reactie al laten weten zich neer te leggen bij de beslissing. 

Eekhoff staat onder contract bij Team DSM, het voormalige Team Sunweb. In augustus van het afgelopen jaar werd hij nog tweede op het Nederlands Kampioenschap wielrennen achter Mathieu van der Poel.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]