Ga naar Content
Sport

Nils Eekhoff wint bij beloften, maar wordt gediskwalificeerd

27 september 2019, 19.21 uur · Aangepast 27 september 2019, 22.01 uur
Door: · Foto: Team Sunweb

Nils Eekhoff dacht even dat hij na de slotfase van de finale van het wereldkampioenschap wielrennen bij de beloften de winst had gepakt. De wielrenner uit Rijsenhout hield onder andere de Italiaan Samuele Battistella en de Zwitser Stefan Bisseger achter zich in de sprint. Het hele feest ging echter niet door: hij werd gediskwalificeerd omdat hij achter een auto zou hebben gehangen.

Eekhoff vond pas in de slotkilometer aansluiting bij de vier koplopers van de race voor wielrenners jonger dan 23 jaar. Daar wist hij het te beslissen.

Al snel moest hij zich echter melden bij de wedstrijdleiding, omdat hij aan een auto zou hebben gehangen. Na een crash moest hij namelijk zien terug te komen in het peloton. 

De Noord-Hollander loopt stage bij Team Sunweb, na vorig jaar al stage te hebben gelopen bij de World Tourploeg van het team. Hij is niet van plan zich neer te leggen bij zijn diskwalificatie bij de WK wielrennen. "Met mijn management SEG bekijken we de mogelijkheden", vertelde Eekhoff in het rennershotel na afloop. "Dat zie je zo vaak gebeuren, de wedstrijd moest nog loskomen, er waren nog 125 kilometer te rijden", vertelde Eekhoff die na zijn val zijn schouder, die uit de kom was, weer op zijn plaats had gezet. Nadat hij naar de zege was gesprint, begon het wachten. Plots zag Eekhoff de Brit Thomas Pidcock, de nummer vier die zich leek te melden voor de huldiging. "Toen wist ik dat er echt iets mis was. Dit is ongelooflijk. Hoe kunnen ze dit doen?"