Ga naar Content

Politie overladen met bedankjes van burgers

Politiemedewerkers van het bureau aan de Koudenhorn in het centrum, werden op deze druilerige ochtend verrast met een trompetoptreden en bossen bloemen. Burgers willen hiermee agenten een hart onder de riem steken, omdat de politie deze week zwaar te verduren had met relschoppers in de stad. 

Maandagavond richtten honderden relschoppers vernielingen aan in de wijk Schalkwijk. De politie rukte massaal uit om de relschoppers te stoppen. Ook op dinsdag kondigden de relschoppers aan toe te willen slaan op onder meer het Marsmanplein. Ook daar kwam politie op af om de rellen de kop in te drukken.

De inzet van de politie deze week blijft niet onopgemerkt. Ze worden overladen met bedankjes, in de vorm van kaarten, taart en bloemen. En dat doet de medewerkers goed, zo blijkt op social media.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Ook Jeffrey Parmentier uit Hillegom wilde iets doen om de politie te bedanken. "Tijdens de lockdown heb ik veel opgetreden voor ouderen. En nu dacht ik dat het mooi zou zijn om de politie een hart onder de riem te steken en hen een plezier te doen."

Bloemen

Dennis Weening, eigenaar van de bloemenzaak aan de Koningstraat, kwam twintig bossen bloemen brengen, die gesponsord zijn door zijn klanten. "Ik heb gisteren ook al twintig bossen gebracht naar het bureau in Schalkwijk." De bloemist die bescheiden blijft, benadrukt dat het initiatief is genomen door een van zijn klanten.

"Iedereen bleef maar geld doneren en ik heb de bossen gemaakt en hiernaartoe gebracht." Dennis is zichtbaar geëmotioneerd door het gebaar van de burgers. "Ik ben wel geraakt door de situatie en ik vind het mooi wat de mensen allemaal doen."

De politie laat aan NH Nieuws weten dankbaar te zijn voor alle acties, maar wil niet op camera reageren. 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]