Ga naar Content

'Happy stones' verstoppen in natuur: "Zorgen voor beetje vrolijkheid"

SINT PANCRAS - John en Marit Meijdam schilderen in coronatijd samen met hun kinderen vrolijk versierde steentjes. Ze willen dat deze daarna door anderen ergens in de buurt worden gevonden. Ze kwamen op het idee toen ze op vakantie waren op Terschelling en zoon Quin bij De Brandaris zo’n beschilderd steentje vond. "Toen zijn we gaan googelen en vonden we het een leuk idee om zelf ook mee te doen", vertelt John enthousiast.

Pancrasser familie maakt en verspreidt vrolijke steentjes - Foto: Langedijk Centraal

Ze heten happy stones en je kunt ze overal en nergens tegenkomen. Er blijkt een hele gemeenschap te zijn die kiezelstenen beschildert en verstopt. Het zijn van die kleine dingen die de coronaperiode net iets dragelijker kunnen maken, aldus John. "Het is heel aanstekelijk en nu zijn we lekker bezig met stenen zoeken en schilderen met zijn allen."

Het is wel de bedoeling dat de stenen door de vinder ook weer op een andere plek neergelegd wordt, zodat ze gaan 'reizen'. Achterop de steentjes is het adres van een Facebook- en Instagram-pagina te vinden. Hierop kunnen vinders foto’s achterlaten en zo kan iedereen in de gaten houden wat er met de stenen gebeurt. Daar is te zien dat andere mensen zich aansluiten bij deze positieve beweging en ook vrolijke steentjes gaan maken.

Marit Meijdam vindt het zeker aan te raden om mee te doen: "Je wordt er blij van en creatiever, je kan lekker naar buiten en je maakt je omgeving mooier."

Mediapartner Langedijk Centraal ging bij de familie Meijdam langs:

Happy Stones veroveren Langedijk - Langedijk Centraal

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]