Ga naar Content

Winstpartijen voor Giri en Van Foreest in Wijk aan Zee

WIJK AAN ZEE - Zowel Anish Giri als Jorden van Foreest hebben vandaag tijdens het Tata Steel Chess Tournament een overwinning geboekt. Beide Nederlands blijven zo bij het prestigeuze schaaktoernooi in Wijk aan Zee meedoen in de top van het klassement. 

De Nederlandse schaakgrootmeester Anish Giri - Foto: Orange Pictures / Andre de Heus

De 26-jarige Anish Giri won zondag met wit tegen de Zweedse koploper Nils Grandelius. Landgenoot Jorden van Foreest won op zijn beurt met zwart van Aryan Tari uit Iran. 

Gedeeld aan kop

Doordat beide Nederlanders voor de tweede keer dit toernooi wonnen blijven ze meedoen voor de eindoverwinning. Giri en Van Foreest staan samen met de Amerikaan Fabiano Caruana op een gedeelde eerste plaats met 4.5 punt uit 7 gespeelde partijen.

Zondag speelt Giri met zwart tegen medekoploper Caruana. Van Foreest speelt, tevens met zwart, tegen Maxime Vachier-Lagrave uit Frankrijk.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]