Jarige Betsema niet opgewassen tegen wereldkampioene Alvarado

HAMME - Ceylin del Carmen Alvarado heeft de Flandriencross in het Belgische Hamme op haar naam geschreven. De Texelse Denise Betsema werd op haar verjaardag tweede achter de Nederlandse wereldkampioene.

Denise Betsema - Foto: Orange Pictures / Jos Kafoe

Denise Betsema ging pijlsnel van start en nam in de eerste ronde, mede door een val van Ceylin del Carmen Alvarado, gelijk de leiding. De inspanning van de 28-jarige Betsema bleek echter te optimistisch en doordat de veldrijdster uit Texel nu zelf viel werd ze bijgehaald. Wereldkampioene Alvarado nam de leiding in de wedstrijd over en gaf deze in het vervolg niet meer af.

In de achtervolging

De Nederlanders Manon Bakker, Lucinda Brand, Annemarie Worst en Betsema zelf gingen samen nog wel in de achtervolging, maar het viertal kwam niet dichter bij de leider in de wedstrijd. De 22-jarige Alvarado bouwde ronde per ronde haar voorsprong uit. Uiteindelijk had Alvarado op de streep een ruime voorsprong op Betsema, die alsnog knap tweede werd na een duel met Manon Bakker.

Tekst gaat verder onder de tweet

Hoofd in de modder

"Ik kwam hard ten val en belande met mijn hoofd in de modder. Daarna moest ik aan een flinke inhaalrace beginnen", zei Betsema na afloop van de race. "Het was een lastig parcours en een fout zat in een klein hoekje. Daarom waren de verschillen vandaag ook groot. Ik ben alsnog blij dat ik tweede ben geworden."

Dankzij haar tweede plaats deed Betsema goede zaken voor het wereldbekerklassement. Concurrente Brand werd namelijk vierde en moest daarom 20 seconden prijsgeven op Betsema. Brand blijft met 38 seconden voorsprong nog wel aan de leiding gaan in het klassement.