Ga naar Content

Toeslagenslachtoffer vindt aftreden kabinet dubbel: "Ik ben blij dat ze zijn opgekrast"

NOORD-HOLLAND - Roger Derikx werd onterecht als fraudeur aangemerkt en moest ruim 60.000 euro terugbetalen. De stress die dit opleverde, kostte hem onder andere zijn huwelijk. Dat het kabinet is gevallen, is voor hem dubbel. Hij is blij dat de verantwoordelijken voor de toeslagenaffaire zijn 'opgekrast' maar vraagt zich af of alle regelingen die er nu in het leven zijn geroepen voor slachtoffers, overeind blijven. 

Reacties op aftreden kabinet vanwege toeslagenaffaire - NH Nieuws

"Het mooiste zou zijn als Rutte van de VVD-lijst verdwijnt, net als wat Asscher heeft gedaan. Dan kom je in de buurt van gerechtigheid", vertelt Derikx. 

Niet iedereen is het daarme eens. Tegen NH-verslaggever Jasper Leegwater noemen bezoekers van de markt in Hoofddorp het besluit dom en snappen niet dat juist in de crisis van nu deze beslissing wordt gemaakt. "Ik vind het jammer, maar weet niet of het helpt voor de schuldvraag. Ze zijn schuldig en of ze nou vallen of niet, maakt niet uit." 

Maar niet iedereen deelt die mening. Een andere man is stelliger in zijn mening: "Ze hebben erom gevraagd door alles te verzwijgen voor die mensen. Als het mij overkomt zou ik het ook niet leuk vinden."

Demissionair optreden

Over twee maanden vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Tot die tijd zal het kabinet demissionair optreden. Rutte gaf eerder al aan dat het kabinet wat betreft het coronabeleid wel missionair zal blijven. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook