Sport

NL
V

Huntelaar slaapt nog een nachtje over Schalke-transfer: "Zij hebben me harder nodig"

14 januari 2021, 22.37 uur · Aangepast 14.50 uur · Door Stephan Brandhorst

ENSCHEDE - Klaas-Jan Huntelaar zit na zijn twee doelpunten tegen FC Twente in een behoorlijke spagaat. Zijn oude club Schalke 04 wil de spits maar al te graag inlijven om degradatie te ontlopen, tegelijkertijd blijkt Ajax hem nog steeds nodig te hebben. "Ik ga er nog een nachtje over slapen", zegt Huntelaar.

Orange Pictures / Lars Smook

"Ze hebben zich gemeld", verklaarde Huntelaar na het duel met FC Twente voor de camera van ESPN. "Ik heb het erover gehad met Ajax, maar het is een moeilijke keuze voor mij. Bij Ajax heb ik heel lang gespeeld, zesenhalf jaar nu. En bij Schalke heb ik zeven jaar gespeeld. Dus het zijn de tweede clubs waar ik het meeste mee heb."

"Of Ajax het me gunt? Dat moet je Marc Overmars vragen. Ik denk het wel", ging Huntelaar verder." Huntelaar was dit seizoen al geen basiskracht meer en met de komst van Sebastién Haller werd de kans op speeltijd nog meer verkleind. "Maar uiteindelijk moet je proberen een goede keuze te maken, vooraf weet je het nooit. Waar ik naar neig? Lastig... Voor alles is wat te zeggen."

Tekst gaat verder onder de tweet

Quote

"Ik ben er nog niet zó ver uit, dat ik het al kan zeggen. Ik ga er nog een nachtje over slapen."

Klaas-Jan Huntelaar

Nood aan de man

Die Königsblauen staan momenteel voorlaatste in de Bundesliga en zijn drastig op zoek naar een doelpuntenmachine. Huntelaar lijkt de aanwezen persoon te zijn om voor een ommekeer te zorgen in Gelsenkirchen. "Schalke zit wat meer in de problemen, zij hebben me harder nodig, dus dat is wat meer een gevoelskeuze. Ajax is wat stabieler en misschien wat mooier qua einde, met de mogelijke titel, het bekertoernooi en Europees voetbal. Natuurlijk is het moeilijk. Ik ben er nog niet zó ver uit, dat ik het al kan zeggen. Ik ga er nog een nachtje over slapen."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]