Ga naar Content

Veroorzaker dodelijk ongeluk breekt weer met regels: 'Ziet lange straf tegemoet'

JULIANADORP - Een 28-jarige man uit Julianadorp is opnieuw aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. De politie hield de man gisteravond rond 19.30 uur aan na een korte achtervolging. Het gaat mogelijk om Leroy van D., die eerder een dodelijk ongeluk veroorzaakte in Hoorn, maar de politie kan dit vanwege privacy niet bevestigen.

Beeld ter illustratie - Foto: Politie

De politie trof de verdachte na een korte zoekactie aan in de nabije omgeving. Hij was onder invloed van drugs: thc (wiet) en amfetamine (speed). Kort daarvoor werd de auto aangetroffen in de buurt Boterzwin in Julianadorp. Het ging om een huurauto die door een andere persoon is gehuurd. Deze is in beslag genomen.

De verdachte moet zich verantwoorden voor de rechter en kan een lange gevangenisstraf tegemoet zien, schrijft politie Den Helder op hun Facebookpagina. 

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat de verdachte de regels overtreedt. Op 28 december j.l. werd de verdachte ook al aangehouden en kreeg hij wederom een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs én onder invloed van drugs. 

Eerder werd zijn rijbewijs tot 2024 ingevorderd vanwege het veroorzaken van een dodelijk ongeval, waarbij een 70-jarige vrouw uit Edam om het leven kwam. Vanwege privacy wil de politie niet bevestigen of het dit keer ook om van D. gaat.

Extra alert

De verdachte zit op het politiebureau voor verder onderzoek. Echter kan hij niet in hechtenis worden gehouden. De politie is daarom extra alert. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]