Telstar kan goede reeks geen vervolg geven en verliest bij De Graafschap

DOETINCHEM - Na twee knappe overwinningen op respectievelijk Jong Ajax en NEC, is het Telstar vrijdagavond niet gelukt om deze reeks een goed vervolg te geven. De ploeg van trainer Andries Jonker verloor met 2-0 op bezoek bij De Graafschap.

Gyliano van Velzen treurt na de 2-0 van De Graafschap - Foto: Pro Shots / Stefan Koops

Telstar wist dat het een zware avond zou gaan krijgen tegen de nummer drie van de eerste divisie. Bovendien moest Telstar het stellen zonder Benaissa Benamar, die eerder deze week een transfer maakte naar FC Utrecht. Met Welat Cagro in de verdediging als de vervanger van Benamar bleef Telstar in de beginfase van de wedstrijd goed op de been. Desondanks kregen de Witte Leeuwen een vroege tegentreffer te verwerken. De Graafschap-aanvaller Joey Konings werkte met enig fortuin een voorzet achter Jasper Schendelaar: 1-0.

Efficiëntie

Een aantal minuten na de openingstreffer kreeg Rashaan Fernandes een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Fernandes stond helemaal vrij in het strafschopgebied maar was echter te gehaast bij het afronden en zag zijn schot over het doel gaan. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft was De Graafschap opnieuw erg efficiënt in de afronding en werd de voorsprong verdubbeld. Een goed lopende aanval kwam terecht bij de akelig vrijstaande Ralf Seuntjens en de spits van de Superboeren schoot beheerst de 2-0 in de touwen.

Tekst gaat verder onder de foto

Welat Cagro namens Telstar in duel met Joey Konings van De Graafschap - Foto: Pro Shots / Stefan Koops

In het tweede bedrijf kon Telstar eigenlijk geen vuist meer maken tegen het volwassen spelende De Graafschap. Telstar kwam nauwelijks tot een goede aanval en was vooral bezig met verdedigen. De grootste kansen waren dan ook voor de thuisploeg. Telstar-doelman Jasper Schendelaar hield zijn ploeg een paar keer goed op de been door gevaarlijke inzetten van zowel Lelieveld als Neghli te keren.

De Graafschap bleek in de tweede helft echter niet zo efficiënt met de kansen om te gaan als in de eerste helft waardoor er uiteindelijk niet meer gescoord zou worden op De Vijverberg. Door de nederlaag blijft Telstar voorlopig op de achtste plaats staan in de eerste divisie.

Opstelling Telstar: Schendelaar; Cagro, Fernandes (80/Taha), Liesdek, El Yaakoubi, Bronkhorst; Najah (80/Dijkstra), Adshead (80/Berenstein), Soto (90/Vlijter); Van Velzen, Plet

Opstelling De Graafschap: De Boer; Van de Pavert, Lelieveld, Tutuarima, Van Huizen, Van Heertum (86/Hilderink); Lieftink, Dekker, Verbeek (82/Neghli); Konings (80/Opoku), Seuntjens