Ga naar Content

Brandweer biedt hulp aan verpleeghuis Gooiers Erf vanwege corona-uitbraak

HILVERSUM - Het brandweerpersoneel uit Gooi- en Vechstreek gaat het personeel van het Hilversume verpleeghuis Gooiers Erf de komende tijd ondersteunen. Dit is hard nodig, aangezien het verpleeghuis getroffen is door een corona-uitbraak, ook onder het personeel. 

Verpleeghuis Gooiers Erf - Foto: Google Maps

De brandweermensen gaan helpen met ondersteunende werkzaamheden, zoals het schenken van koffie aan de bewoners, hulp bij eetmomenten en het maken van een praatje met de bewoners. 

Brandweercommandant bij veiligheidsregio's Flevoland en Gooi- en Vechtstreek John van der Zwan is trots dat de brandweer hulp biedt. "Het is mooi dat we elkaar in deze moeilijke tijden kunnen ondersteunen."

Inzet personeel

Maar, de inzet mag niet ten koste gaan van het eigen werk. Daarom worden geen brandweermensen ingezet uit de 24-uursdienst en ook geen mensen van de meldkamer. In plaats daarvan worden mensen uit de zogheten ondersteunende diensten ingezet en wordt bij vrijwilligersposten gekeken of mensen daar kunnen helpen.

Samen met de GGD en Gooiers Erf is een rooster gemaakt voor het brandweerpersoneel. Dit gaat vanaf maandag 11 januari in, voor een periode van een maand.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Het is niet de eerste keer dat het verpleeghuis Gooiers Erf wordt getroffen door een corona-uitbraak. Eerder sloot het verpleeghuis haar deuren, nadat zeven bewoners en zes medewerkers positief waren getest. Zij moesten toen alle zeilen bijzetten om bewoners door de coronasluiting te slepen. Ook toen werd extra personeel ingezet en werd zelfs gekeken of het leger en het Rode Kruis konden helpen.

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]