Ga naar Content

Deze man woonde naast vuurwerkexplosief: "Oh? Wist niet dat er zoveel politie was"

ALKMAAR - Een voorbijganger spotte de grijze buis toen ze door de wijk 't Rak in Alkmaar liep: gisteravond rukte de politie massaal uit voor een vermeend explosief, gemaakt van vuurwerk. Overal waren politielinten en even was er sprake van een massale ontruimting. De directe buurman aan de Gaffelstraat, waar de bom werd gevonden, reageerde lichtelijk verrast tegen NH Nieuws. "Ze belden aan dat er een explosief lag en ik aan de andere kant van mijn huis moest zitten."

Deze man had niet door dat zijn wijk vol politie stond - Foto: Maaike Polder / NH Nieuws

Rond 19.00 uur stond de wijk vol met politieauto's, ambulance en auto's van defensie. Er was een zelfgefabriceerde vuurwerkbom gevonden. Hoewel in de loop van de avond bleek dat er helemaal geen woningen ontruimd hoefden te worden, zorgde het wel voor wat rumoer in de wijk. 

"Ik vraag me af wie er zoiets gaat maken thuis. Straks word ik ook opgeblazen", aldus een 17-jarige buurtbewoner buiten op straat stond te wachten.

Bekijk hieronder de reportage.

Deze man woonde naast vuurwerkexplosief: "Oh? Wist niet dat er zoveel politie was" - NH Nieuws

Een buurtbewoner verklaart aan NH Nieuws de afgelopen dagen al vaker met haar hondje langs de grijze buis te zijn gelopen. "Ik zei wel tegen mijn dochter: niet te dichtbij. Eerst lag het op de brug, toen daar in het gras."

Geen merk

De politie heeft de restanten voor onderzoek meegenomen naar het bureau en Alkmaar Centraal meldt dat er alleen sterretjes in zaten, maar dit is nog niet bevestigd door de politie. Er zijn geen aanhoudingen verricht. 

De politie-woordvoerder verklaart waarom de hulpdiensten aanvankelijk groot alarm sloegen: "Als het een cobra is, weet je wat er in zit, maar hier staat geen merk of naam op."

Lees hier meer

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]