Ga naar Content

Twee gewonden en ravage bij botsing vogelwacht en busje op taxibaan Schiphol

SCHIPHOL - Twee auto's van Schiphol zijn vanochtend op een taxibaan tegen elkaar geknald. Het gaat om een voertuig van de vogelwacht en een onderhoudsbusje, vermoedt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee. De marechaussee doet momenteel onderzoek. Volgens Schiphol zijn er twee medewerkers naar het ziekenhuis overgebracht.

Ravage na botsing tussen twee Schipholvoertuigen - Foto: Mic High Club Luchtvaart Podcast

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, wist de marechaussee niet. Hoe de twee medewerkers eraan toe zijn, is ook nog niet bekend. Op foto's en de onderstaande video is te zien dat meerdere hulpdiensten zijn opgeroepen, zoals de politiehelikopter, de Brigade Politie en Beveiliging Schiphol van de marechaussee en de brandweer.

De bosting vond vlakbij een oprit van Buitenveldertbaan plaats. Brokstukken liggen verspreid over de taxibaan. Het vliegverkeer wordt niet gehinderd door het ongeluk. Vliegtuigen stijgen en landen op andere start- en landingsbanen.

Hoge druk

De veiligheid op het platform houdt vakbond FNV al langere tijd bezig. Volgens de bond moet het personeel onder hoge druk en met steeds minder mensen werken. Daarbij zou de veiligheid in het geding komen.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]