Ga naar Content

Thomas (17) bouwt ziekenhuizen na in online spel voor het goede doel

PURMEREND - "Het is een soort sponsorloop in Minecraft. In plaats van rondjes rennen gaan we gamen", grijnst Thomas Bosch. Deze week bouwt de zeventienjarige Volendammer ziekenhuizen in Nederland na in het populaire online spel Minecraft. Dat doet hij samen met 150 anderen om geld op te halen voor het goede doel. Nu al zijn de resultaten indrukwekkend.

Thomas (17) bouwt ziekenhuizen na in Minecraft voor het goede doel - NH Nieuws

Minecraft kan - simpel uitgelegd - worden gezien als virtueel Lego. Thomas geldt als een bekende onder liefhebbers van het spel. Hij bouwde mee aan veel grote projecten. Waar hij het meest trots op is? "Ik heb gewerkt aan een stad Greenfield, die staat bekend als de grootste stad in Minecraft. Dat bestaat uit enkele duizenden gebouwen."

Dit is dus een veel kleiner project, maar wel voor het goede doel. De helft van het geld dat wordt opgehaald gaat naar goede doelen voor kinderen en de andere helft gaat naar personeelsverenigingen van ziekenhuizen. Op dit moment staat de teller op een kleine 20.000 euro. 

Veel kijkers

Met de actie, opgezet vanuit de Esports Campus H20 in Purmerend, worden de zorgmedewerkers van de verschillende ziekenhuizen bedankt. "Daarnaast wilden we iets bieden voor kinderen die thuis zitten tijdens de lockdown", zegt Thomas. "Op de stream hadden we gisteren zo'n 14.000 unieke kijkers, dus mensen zijn best betrokken hierbij."

Ook het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend is nagebouwd. 

Tekst loopt door onder de foto

Foto: NH Nieuws

De 'Minecraft-architect' staat boven de teamleiders die de bouwers instructies geven. De hele dag door geeft hij tips en adviezen om de gebouwen zo realistisch mogelijk na te bouwen. "Er zijn ook cursussen waardoor kinderen echt beter kunnen worden in Minecraft." Aan het eind van de rit hoopt hij dertig ziekenhuizen klaar te hebben. 

Tot het einde van het jaar is elke dag een livestream te zien waar de vorderingen te zien zijn. Meekijken kan via deze link.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]