Ga naar Content

Hoe is het nu met boer Ayoub? "Mijn vader en moeder zijn hartstikke trots"

AMSTERDAM - Hij noemt zichzelf een jongen van de straat, maar ook van het platteland. NH Nieuws bezocht de Amsterdamse Ayoub deze zomer op een veehouderij in Broek in Waterland waar hij werkte als 'invalboer'. Het filmpje wordt al snel opgepikt door andere media. Opeens is boer Ayoub een Bekende Nederlander. Vier maanden na het eerste interview bezoeken we Ayoub opnieuw. "Ik wil nog steeds een eigen bedrijf beginnen."

Fellah Ayoub op de trekker - Ayoub Louihrani - Foto:

We spreken af op een veehouderij in het Noord-Hollandse Warder, een dorpje in de gemeente Edam-Volendam. Ayoub is hier gewoon even op bezoek. Een kopje thee drinken. Hij heeft hier tijdens zijn opleiding Veehouderij veel geleerd en het contact is nog steeds warm. De 22-jarige Amsterdammer heeft een paar knotsgekke maanden achter de rug. Na zijn optreden in NH Nieuws wordt hij helemaal platgebeld. "Ik ben door een hoop tv-zenders benaderd. Videoland, NPO, SBS..." Ayoub was te zien bij Op1 en kreeg bezoek van RTL Boulevard, Geenstijl en De Telegraaf. Ook is hij benaderd door zeker twaalf tv-producenten. "Ik ben nu met een grote zender in gesprek over een eigen serie." En meer dan dat wil Ayoub er niet over zeggen. 

Tekst gaat verder onder de video:

Hoe is het nu met boer Ayoub? - NH Nieuws

Ayoub vertelt dat zijn ouders hartstikke trots op hem zijn. "Met name mijn moeder. Mijn vader weet nog niet precies wat er gaande is. Die geloofde het eerst niet." Totdat de vader van Ayoub zijn zoon ineens in Marokko op de televisie zag verschijnen. "Hij belde mij en zei: 'Iedereen kent je hier, hoe kan dat, je bent hier op tv geweest'. Dus mijn vader gelooft het nu wel."

"Ik blijf boeren"

Ayoub louihrani - boer

Ayoub is met zijn vlogs inmiddels een fenomeen op internet en een televisiecarrière ligt in de toekomst. Toch is hij nog steeds vastbesloten een eigen boerenbedrijf te beginnen. "Ik blijf boeren, dat is prioriteit nummer één. Boer worden. Ik ben al boer, maar ik wil mijn eigen bedrijf. Daar ben ik naartoe aan het werken. En misschien dat het na alles wat er is gebeurd een stukje sneller gaat nu."

Bekijk hieronder de reportage over Ayoub van 23 augustus: 

22-jarige Ayoub is boer - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]