Ga naar Content

Het sportmoment van Stef Swagers: Edgar Davids assistent-trainer bij Telstar

VELSEN-ZUID - In de laatste dagen van dit jaar blikken de makers van NH Sport terug op 2020. Welk sportmoment is ons bijgebleven van dit jaar? In aflevering 2 doet redacteur/regisseur/presentator Stef Swagers zijn verhaal.

Edgar Davids bij Telstar / Stef Swagers - Foto: NH Sport

"Normaal gesproken zijn er maar een handjevol journalisten bij de trainingen van Telstar. Woensdag 19 augustus was dat anders. Edgar Davids zou zich namelijk melden als assistent-trainer van Andries Jonker. De 74-voudig international kondigde een aantal dagen eerder via zijn Instagram-pagina aan dat hij bij Telstar aan de slag ging. Aan mij de taak om hem te interviewen na de training."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"Davids kwam als laatste de kleedkamer uit en liep vervolgens snel het veld op"

NH Sport redacteur Stef Swagers

"Je hoorde aan Anthony Correia, ook assistent-trainer, dat het niet normaal was dat er meerdere fotografen, journalisten en cameraploegen aanwezig waren. 'Is dit allemaal voor jou?', grapte hij naar de andere assistent-trainer Gertjan Tamerus. Davids kwam als laatste de kleedkamer uit en liep vervolgens snel het veld op."

De eerste vraag stellen

"Voor mij kon het grote wachten - de training duurde ongeveer twee uur - beginnen, want ik kon Davids pas na de training spreken. Perschef Dennis Bliek vond het geen goed idee om iedereen één op één, zoals dat in het jargon heet, met De Pitbull te laten praten. Daarom was er naast het veld een setting gecreëerd die wat weg had van een persconferentie."

Edgar Davids - Foto: NH Sport

"Omdat ik als redacteur/regisseur/presentator altijd 'binnen' werk en dus niet zelf film, had ik cameraman Jean Pauly bij me. Dat scheelt, want daardoor kon ik me volledig op de inhoud richten. En ook al waren FOX Sports en het Algemeen Dagblad aanwezig, ik wilde natuurlijk wel als eerste de vragen kunnen stellen."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"Ik wilde als eerste de vragen kunnen stellen en dat lukte!"

NH Sport-redacteur Stef Swagers

"En dat lukte! Terwijl de camjo'ers (camera-journalisten, red.) nog bezig waren met hun camera kon ik direct in gesprek met de nieuwe assistent-trainer van Telstar. Ik had inmiddels al wel een beetje ervaring met het interviewen van bekende sporters, maar zo'n grote oud-voetballer als Davids was toch speciaal. Hij gaf korte antwoorden, maar had alle tijd voor ons. Een keiharde voetballer, maar een sympathiek mens daarbuiten."

Andries Jonker: "De monden vielen open, het is toch Edgar Davids" - NH Nieuws

Hoofdtrainer eredivisie

"Op dezelfde dag dat Davids bij Telstar begon, had Ronald Koeman bij FC Barcelona getekend. Er was op dat moment dus een vacature ontstaan bij het Nederlands elftal. Davids gaf aan dat dat 'zeker iets voor hem' zou kunnen zijn. Allen je proefde dat het nog te vroeg kwam voor hem. Eerst maar eens leren van Andries Jonker bij Telstar. Hopelijk zien we Davids dan binnen een aantal jaar terug als hoofdtrainer in de eredivisie of, wie weet, bij het Nederlands elftal."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]