Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

nl

Langer cameratoezicht in omgeving station Krommenie-Assendelft

22 december 2020, 12.28 uur · Door Josta Bosma

KROMMENIE - De omgeving van station Krommenie-Assendelft gaat nog drie extra maanden beveiligd worden met cameratoezicht. Burgemeester Jan Hamming van Zaanstad zegt dat het toezicht succesvol is gebleken. Eind september besloot hij tot het plaatsen van camera's na meerdere incidenten.

Foto: Cameratoezicht station Krommenie-Assendelft - Inter Visual Studio / Pascal Fielmich

Zo was er in mei een heftige vechtpartij tussen ongeveer vijftig jongeren. Een ander dieptepunt was augustus, toen raakte een 16-jarige jongen gewond tijdens een steekpartij.

De afgelopen maanden bleek cameratoezicht een goede uitwerking te hebben, zegt de burgemeester. "Dankzij het cameratoezicht kon de afgelopen maanden bijtijds worden ingegrepen en zijn meerdere openbare orde verstoringen voorkomen. Uit informatie van de politie blijkt dat mede dankzij het cameratoezicht, zelfs een mogelijke steekpartij is voorkomen. De camerabeelden konden daarnaast in twee opsporingsonderzoeken worden gebruikt."

"Geweld hoort niet in de Zaanse straten thuis"

burgemeester zaanstad jan hamming

De eigenaar van Aryan's Bread and Coffee op het station zegt tegen NH Nieuws dat hij blij is met de camera's. Hij heeft de afgelopen maanden niets gemerkt van rottigheid. Toch is er volgens Hamming nog steeds een risico op incidenten in het gebied, waardoor het verlengen van het toezicht noodzakelijk is. "Geweld hoort niet in de Zaanse straten thuis en samen met de politie nemen wij als gemeente hierin onze verantwoordelijkheid en doen we er alles aan om dat te voorkomen."

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]