Ga naar Content

Buurt geschokt door erop los rammende 'jongeren uit Assendelft en Zaandam'

ASSENDELFT - Buurtbewoners reageren geschokt op de heftige vechtpartij van woensdagmiddag bij station Krommenie-Assendelt, waar zo'n 50 vijftig jongeren bij betrokken waren. Vermoedelijk gaat het om een uit de hand gelopen internetruzie tussen groepen jongeren uit Assendelft en Zaandam.

Foto:

Burgemeester van Zaanstad Jan Hamming meldde gister op Facebook 'zwaar verontwaardigd' te zijn 'over de omvang van dit incident en het gedrag van deze jongeren'. 

Vervolgens doken er videobeelden op van de knokpartij, waarin te zien is hoe meerdere jongeren in de buurt van station Krommenie-Assendelft in elkaar worden geslagen en flink wat scheldwoorden worden gebruikt. Of er gewonden zijn gevallen, is niet duidelijk. 

Volgens omwonenden is het niet de eerste keer dat jongeren er de confontatie aangaan. "Een maand terug is hier een soortgelijke vechtpartij geweest tussen jongeren", vertelt een buurtbewoner aan NH Nieuws. "Vooral bij het station is het vaak raak", vertelt een andere omwonende. 

Internetruzie 

Meerdere jongeren uit de buurt laten aan NH Nieuws weten dat het om een uit de hand gelopen internetruzie zou gaan tussen groepen jongeren uit Assendelft en Zaandam. Volgens een van de jongeren bestoken de groepen elkaar via sociale media met grove teksten en schelden ze elkaar uit.   

Een buurman, die tegenover de plaats van de vechtpartij woont en niet bij naam genoemd wil worden, vertelt aan NH Nieuws dat er ook een wapen in het spel zou zijn geweest. Volgens hem zou er bij aankomst van de politie een hamer in een container zijn gegooid. "Daarna heeft de politie hier voor de deur die container omgedraaid om die hamer eruit te halen." 

Bekijk hier de reportage. Tekst loopt door onder de video.

Buurt geschokt door erop los rammende 'jongeren uit Assendelft en Zaandam' - NH Nieuws

Of er inderdaad een hamer of andere wapens bij de vechtpartij betrokken zijn geweest kan de politie niet bevestigen. "Er wordt op dit moment onderzoek gedaan naar de betrokkenen en de aanleiding van het incident. Het is ook niet duidelijk hoeveel mensen er gewond zijn geraakt bij de vechtpartij", laat een woordvoerder van de politie weten. 

Bloedspetters

Wél hebben de eerste getuigen zich ondertussen gemeld. De politie Zaanstreek is op zoek naar meer getuigen die het incident hebben gezien of iets kunnen vertellen over de achtergrond of aanleiding van het conflict. Naast de Jan Brassertunnel, op de plek van de vechtpartij, liggen nog wel bloedspetters op de stoep. Of die verband houden met het incident is niet zeker.  

"Onder de jongeren lijkt een zwijgcultuur te ontstaan."

Jan hamming- burgemeester zaanstad

Zwijgcultuur 

Volgens burgemeester Jan Hamming van Zaanstad heeft de politie een groot deel van de jongeren op de korrel maar is het lastig om daders aan te wijzen. "Onder de jongeren lijkt een zwijgcultuur te ontstaan", schreef hij op Facebook. Hij denkt dat de jongeren elkaar niet willen identificeren. 

De burgemeester wilde, ondanks zijn grote verontwaardiging op Facebook, niet reageren op herhaalde interviewverzoeken van NH Nieuws. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook