Ga naar Content

Pop-up-demonstratie tegen coronamaatregelen rustig verlopen

AMSTERDAM -  Er is vanmiddag op de Dam in Amsterdam kort gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. Rond 13.00 uur kwam een handjevol actievoerders van de Guerilla Mask Force bijeen om te strijden tegen 'het ontnemen van de vrijheid', zoals de actiegroep het noemt.

Foto:

Vijftien demonstranten liepen in witte, beschermende kleding tussen het aanwezig publiek door. De acties duren altijd maar even, om daarmee het risico te verkleinen dat de politie ingrijpt.

De demonstraties worden nooit aangekondigd en er is door gemeentes geen vergunning verleend.

Tekst gaat verder na de video

Het protest verliep rustig - NH Nieuws

Het protest is uit Zwitserland en Duitsland naar Nederland overgewaaid. Naast de witte pakken met maskers, dragen de demonstranten om de bovenarm een rouwband met een wit kruis. Daarmee willen ze tot uiting brengen dat in hun ogen 'de menselijkheid ondergeschikt raakt aan politieke motieven'.

Later alsnog arrestaties

Later op de middag zijn vier aanwezigen op de Dam die niet voldoende afstand hielden en opzichtig met elkaar knuffelden door de politie aangehouden. Deze personen zouden wekelijks naar de Dam komen om op eigen titel te protesteren voor vrijheid en tegen de coronamaatregelen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]