Ga naar Content

Tien arrestaties bij lockdown-demonstratie Hilversum, onder wie voorman Viruswaarheid

HILVERSUM - De politie heeft vanmiddag ingegrepen bij een demonstratie tegen de coronamaatregelen. Tientallen demonstranten waren ondanks een nadrukkelijk verbod toch naar Hilversum afgereisd. Onder de aangehouden demonstranten is ook Viruswaarheid-voorman Willem Engel, zo meldt nieuwspartner NOS vanavond. 

Viruswaarheid-voorman Willem Engel opgepakt in Hilversum - Foto: Gül Streutker/HILVERSUM.HU.NL

Volgens de organisatie werd de aanvankelijk geplande demonstratie op tijd aangemeld maar zou de gemeente niet akkoord zijn gegaan met de gekozen locaties. Er waren in eerste instantie zo'n 1.000 demonstranten aangemeld. Ondanks het verbod van burgemeester Pieter Broertjes kwamen volgens getuigen toch zo'n 70 mensen naar Hilversum om te demonstreren. Dit gebeurde bij het Raadhuis en het Heksenweitje, vlak bij het Mediapark. 

'Grimmige sfeer'

Zo'n 30 tot 40 demonstraten verzamelden zich vervolgens achter het station waar de groep door de politie gesommeerd werd de plek te verlaten. Een aantal mensen weigerde, waarna  volgens de politiewoordvoerder een 'grimmige sfeer' ontstond. Daarop zijn tien mensen, onder wie Engel, aangehouden. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]