Ga naar Content

VLOG: Desi speelt een spelletje: "Twerken!?"

OOSTERBLOKKER - Een schoolopdracht die uitgroeit tot een heus bedrijf en een spel voor de bewoners uit West-Friesland. 'Het Westfriese Minuutje' moet de komende tijd in veel woonkamers worden gespeeld. Desi gaat de uitdaging aan en daagt de makers van het spel uit voor een potje.

Desi Bootsman gaat langs bij de makers van "Het Westfriese Minuutje" - Foto: WEEFF

Desi ging op bezoek in Oosterblokker om het spel Het Westfriese Minuutje zelf te beleven. Twee van de makers, Nick Stavenuiter en Mike Bakker, vertellen over het ontstaan van het spel. Nick komt uit Zwaag en Mike uit Oosterblokker, de twee studeren per toeval allebei aan Nyerode Business Universiteit. "We kende elkaar hiervoor wel, maar niet écht goed", vertelt Mike. 

In het tweede jaar van hun opleiding hadden zij de keuzen om een eigen onderneming op te starten. Samen met twee andere jongens begonnen ze met een onderneming. "Het idee voor het spel komt eigenlijk van mijn moeder", vertelt Mike. Inmiddels is er al een Westfriese versie, maar ook een Texelse. 

Het spel

De naam van het spel luidt Het Westfriese Minuutje en bestaat uit een kaartspel, een zandloper en een scorebord. Voor het spel zijn allerlei kaartjes ontwikkeld met typisch West-Friese namen, plaatsnamen, termen en dialecten.

Het spel zorgt dat Desi's hartslag in ieder geval flink verhoogt. 

Benieuwd hoe Desi het er van af brengt tijdens het spelen en hoe het spel eruit ziet? Bekijk dan de video. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook