Start van hoofdcontent

ZWAAG

nl

Zwaagse Nick heeft nieuw spel ontwikkeld voor de West-Fries: Het Westfriese Minuutje

22 november 2020, 08.00 uur · Aangepast 22 november 2020, 09.52 uur · Door Ramon Besseling

ZWAAG - Met het druilerige weer van de afgelopen dagen en de donkere periode die er aan zit te komen, kiezen veel West-Friezen er voor om een spelletje te spelen. Eén van de spellen waaruit gekozen kan worden, komt van Nick Stavenuiter, die een nieuw spel bedacht heeft, speciaal voor de West-Fries: Het Westfriese Minuutje.

Foto: Het Westfriese Minuutje - Nick Stavenuiter

Nick studeert aan de universiteit Nyenrode, samen met de drie andere jongens waarmee hij dit spel heeft ontwikkeld. Bij het programma Thuis in West-Friesland van WEEFF Radio vertelde hij meer over zijn onderneming en het spel dat hij heeft ontwikkeld.

In het tweede jaar moeten Nick en zijn klas een companyproject doen. "Dan kun je of voor consultancy voor een groot bedrijf kiezen, of een eigen onderneming starten", legt Nick uit. "Wij hebben daar allemaal voor gekozen en uiteindelijk zijn we hier op uitgekomen."

Zo werkt het spel

Voor hun onderneming zijn de jongens bezig met het ontwikkelen en uitbrengen van een spel. "Om de mensen tijdens de donkere maanden bezig te houden", vertelt Nick. "En omdat er in de regio een hoop dingen wegvallen. Zo kunnen we de mensen herinneren aan West-Friesland en een gezellige avond geven door middel van het spel."

De naam van het spel luidt Het Westfriese Minuutje en bestaat uit een kaartspel, een zandloper en een scorebord. Voor het spel zijn allerlei kaartjes ontwikkeld met typisch West-Friese namen, plaatsnamen, termen en dialecten.

"Je speelt dit spel in teams. Er staan zes dingen op een kaartje, waarvan je de bovenste vijf probeert te omschrijven. De ander van het team moet raden wat er wordt bedoeld. De laatste term moet je proberen te omschrijven met je handen en voeten."

Voorverkoop

Op 4 december komt het spel uit, maar de eerste 500 reserveringen zijn al gedaan. "Het spel wordt verkocht via Warenhuis Hoorn", zegt Nick tegen WEEFF Radio. "En de laatste gaan nu in de verkoop. Het geld dat we hier aan overhouden steken we in onze onderneming. Want we zijn nog zeker niet klaar met ondernemen!"

Beluister hieronder het hele gesprek met Nick op WEEFF Radio:

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]