Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Kerstpakketten voor minima: "Het geeft een geluksgevoel"

19 december 2020, 18.00 uur · Door Anne Klijnstra

EGMOND-BINNEN - Ruim tweehonderd klanten van de Kledingbank Egmond zijn blij gemaakt met een kerstpakket. De dozen werden vandaag uitgedeeld aan de minima. "De laatste keer dat ik een echt kerstpakket kreeg was denk ik zes jaar geleden", vertelt een van de ontvangers. Een ander: "Ik ben blij dat er mensen zijn die aan anderen denken. Dat geeft een geluksgevoel."

Esther en Tamara delen de kerstpakketten uit - NH Nieuws/ Anne Klijnstra

De kerstpakkettenactie is een idee van Tamara Tuls, de oprichter van de Kledingbank. "Weet je, deze mensen hebben niks. Je krijgt soms tranen in je ogen. Als mensen al blij zijn met afbakbroodjes. Hoe bizar kan het zijn? Dit is gewoon leuk om te doen."

Matchen

Tamara deed een oproep aan weldoeners om een pakket te sponsoren. Die matchte ze vervolgens met haar klanten, die op hun beurt konden aangeven waar behoefte aan is. "De inhoud is dus een verrassing, maar wel afgestemd op bijvoorbeeld voedselallergieën en de gezinssamenstelling."

Kerstpakketten voor minima - NH Nieuws/ Anne Klijnstra

De Egmondse kledingbank bestaat nog geen jaar, en ziet het klantenbestand dagelijks groeien. "Door corona vallen banen weg en hebben steeds meer mensen grote moeite de eindjes aan elkaar te knopen. We hadden deze week alleen al zestig nieuwe klanten."

Tamara had niet verwacht dat ze over de tweehonderd pakketten kon uitdelen. "Het is een ongekend succes, dankzij al die donateurs. We spelen met het idee om volgend jaar met andere goededoelen-stichtingen samen een vergelijkbare actie op te zetten, om zo nog meer minima een rijkere Kerst te geven."

De Kledingbank Egmond staat op het punt te verhuizen. De eerdere oproep voor een nieuw onderkomen is succesvol gebleken. De gemeente heeft een pand voor hen op het oog. Zodra alle formaliteiten afgerond zijn, wordt de locatie bekend gemaakt.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]